08-400 25 080 kontakt@skolmenyn.se

Så här jobbar vi med skolmat!

Skolmenyn är en del av Stockholm Catering där vi dagligen lagar mat för hundratals gäster – allt från intima middagar och konferensluncher till stora galor, tjusiga bröllop och film & TV-produktioner som IDOL. Vi lagar till och med mat till Kungen och Silvia en gång om året, men ska vi vara helt ärliga är skolmaten den del av verksamheten som är svårast att få till riktigt bra –  just därför arbetar vi extra hårt varje dag för att göra det mesta och bästa av den lilla peng som maten till våra barn får kosta. Det krävs kunskap och omtanke samt en smidig organisation för att kunna laga och leverera bra skolmat! Vi lovar inte guld och gröna skogar, sjötunga eller oxfilé men vi lovar bra, näringsriktig, vällagad och ärlig mat till bra pris. 

Vårt mål är att skapa en smidig helhetslösning för matservering. Första veckan har vi därför personal på plats hos er, allt för att lära känna er och era rutiner, kunna anpassa mängden mat etc. Vi levererar alltid varm mat nylagad i värmeskåp direkt från vårt kök i Årsta – enkelt och bara att bara ställa fram!

Vi följer de svenska och nordiska näringsrekommendationerna från Livsmededelsverket. NNR anger rekommenderat dagligt intag av näringsämnen och referensvärden för energi för olika kön och åldersgrupper.
Rekommendationerna är till för att ge förutsättningar för god hälsa och minska risken för kostrelaterade
sjukdomar. Läs mer om NNR här. 

Vi har en enorm stolthet i vårt hantverk och en passion för mat som vi gärna vill förmedla även till barn och ungdomar!  Vår matfilosofi genomsyrar alla delar av skolmaten från planering, inköp och tillagning till hur maten levereras. Öppenhet om vad som serveras, vikten av bra råvaror samt omsorg vid beredning är ledord i köksarbetet.

1. Råvaror

Vi finns mitt i Årsta Partihallar där den bästa maten finns. Vi har mångåriga relationer med flertalet svenska producenter och gör dagliga inköp av färska råvaror. 

2. Köket

Här lagar våra duktiga och välutbildade kockar och kallskänkor dagens skollunch under ledning av köksmästarna Daniel Smålänning och Andreas Norrman. 

3. Transport

 Vi har egna bilar och trevliga chaufförer, allt för att alltid kunna garantera transporter i tid – alla dagar! – och känna igen vem det är som kommer med maten.

4. Enkelt

Vi levererar maten i värmeskåp och ni serverar enkelt varm, nylagad mat samt en färsk salladsbuffé till era barn. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ samt specialkost för allergiker.

5. Näring

Vår skolmat är näringsberäknad, väl balanserad och tillagas av proffs – viktigt när man som växande människa ska orka alla dagens aktiviteter.  Vi skär alla grönsaker till salladsbuffén samma dag som de ska ätas för maximalt näringsinnehåll.

6. Utvärdering

Första veckan är vi på plats hos er under lunchen för att lära känna er och era rutiner. Tillsammans följer vi upp och utvärderar maten, allt för att göra lunchen till en bra och lugn stund för era elever samt minimera svinn. Vi besöker gärna ett föräldramöte och svarar på frågor om skolmat och mat i övrigt!

7. Kontakt

God kommunikation är A och O när det gäller att kunna leverera den bästa skolmaten till just era barn. Vi är måna om våra kunder och du  är alltid välkommen in på en fika om du har frågor. Det är alltid lätt att kontakta oss!

8. Något extra

En gång om året kommer en av våra kockar ut till er och grillar korv på er gård. Vi fixar korvbröd, senap & ketchup samt dryck.  Bara om ni vill förstås! 🙂 

Behöver ni någon annan hjälp med mat och catering fixar vi självklart det med!

Kontakta oss idag!

Vi på Skolmenyn älskar att prata mat! Du är alltid välkommen att höra av dig om du har frågor eller undringar om skolmat.

08-400 25 080

Vi hörs! Anders Engström