08-400 25 080 kontakt@skolmenyn.se

Välkommen till köket!

Köket i Årsta Partihallar är verksamhetens hjärta. Här lagar våra duktiga och välutbildade kockar och kallskänkor mat i stort sett alla dagar året runt. Vi lagar inte bara skolmat utan även konferensluncher, bröllopsmiddagar, mat till stora galor, olika film- & TV-poduktioner och mycket, mycket mer.

Vi gillar att laga mat från grunden med bra råvaror. Vårt kök tar avstamp i svenska klassiska smaker och råvaror, men vi lagar också mat med all världens influenser. Vi älskar våra jobb och har roligt i köket – det märks på den goda maten! 

/ Daniel Smålänning, köksmästare  & Andreas Norrman, köksmästare skolmat

Välkommen till oss!
/ Daniel Smålänning, köksmästare  

Allergier & specialkost

Vi vet att alla inte kan äta allt – därför ordnar vi naturligtvis specialkost åt de elever som är allergiska eller överkänsliga mot något ämne i maten. Detta kostar så klart inget extra.  Vi har mer än tio års erfarenhet av skolmat så tveka inte att kontakta oss om du har frågor om allergener och hur vi jobbar med just specialkost!

Hippiedrömmar – vi bjuder på ett favoritrecept. Ett lite bättre val till fikat.
Blir ca 18 kakor. Har man inga hampafrön utesluter man bara dem!

2 ägg
1  1/2 dl råsocker
50 gram smält smör
5 dl kokosflingor (1 påse om 200 gram)
1/2 dl gröna pumpakärnor
1/2 dl skalade solrosfrön
1/2 dl oskalade sesamfrön
1 + 1 msk hela hampafrön
100 gram mörk choklad

 

  1. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smör, kokos och alla frön utom 1 msk hampafrön och blanda väl.
  2. Klicka ut smeten på en smord plåt. Forma till toppiga kakor (enklast att använda fingrarna!)
  3. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter i 175 grader. Låt hippiedrömmarna svalna.
  4. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakorna och strössla resterande hampafrön över.